De schoonheid van bont

Close Up Van Schoenen En Tas

Gebruik van bont in de industrie

In het begin werd bont gekozen vanwege zijn warmte-eigenschappen. In de tweede helft van de negentiende eeuw onderging het echter een ingrijpende verandering. Zo werd de bonthandel de belangrijkste activiteit in Europa. In Rusland werd de trend naar bonthandel omgebogen en leidde dit tot de triomf van het witte bont. Het uiteindelijke resultaat was dat de bevolking boven de twee miljoen uitsteeg.

In het begin werd bont gekozen vanwege zijn warmte-eigenschap. In de tweede helft van de negentiende eeuw nam de handel echter toe. Zo werd de bonthandel de belangrijkste activiteit in Europa. In Rusland werd de trend naar bonthandel omgebogen en leidde dit tot de triomf van het witte bont. Het uiteindelijke resultaat was dat de bevolking tot boven de twee miljoen steeg.

Het eindresultaat

In 2009 groeide de Russische economie met 7,2%, tegenover een algemeen Europees gemiddelde van 5,5%. De daling van de roebel ten opzichte van de dollar betekent dat de consument steeds meer westerse producten gaat kopen.

Dit kwam tot uiting in de groeiende populariteit van bontaccessoires. De verkoop steeg zelfs met 48% en bereikte 1,6 miljard euro in 2013.

De onvermijdelijke realiteit

Natuurlijk hebben mensen verschillende behoeften op het gebied van levensstijl. Daarom moet men zich bij het winkelen voor bontaccessoires laten leiden door de beschikbare opties, die noch te beperkend, noch te verruimend kunnen zijn. De winnaars zullen degenen zijn die weten hoe ze stukken kunnen mixen en een nieuwe look kunnen creëren, terwijl ze de nodige gewoonten in acht blijven nemen.

Daarom moet rekening worden gehouden met de aan de gang zijnde bontrevolutie: de winnaars zijn zij die stukken weten te gebruiken om vernieuwende artikelen te creëren en tegelijkertijd de nodige gewoonten in stand weten te houden.

Worstenbont tapijten zijn geweldig voor bouwers enitary huizen. Ze zijn zeer gemakkelijk te bouwen, wat de bouwkosten drukt. Daardoor worden de huizen vrij goedkoop. Het nadeel is dat ze brandbaar zijn. Dit betekent dat je heel voorzichtig moet zijn met waar je ze verbrandt.

Kapenze bontkleden zijn zeer licht en gemakkelijk te dragen. Ze zijn ook gemakkelijk te wassen. Ze zijn echter niet geschikt voor grote voorwerpen. Vergeet niet dat het oppervlak geen vlam mag vatten.

Anderzijds kan echt bont zeer duur zijn wegens de zeldzaamheid van het dier. De kans om van een dergelijke investering te profiteren is echter nog niet voorbij.

Een andere optie is pels in de vorm van runderhuid. Dit product is echter niet geschikt voor dagelijks gebruik en de drager zal zich er ongemakkelijk bij voelen. Het wordt vooral gebruikt door medische onderzoekers.

Een stijlvoller alternatief is polyestervezel, dat nauw verwant is aan wol. In feite biedt pels de drager meer mechanisch en thermisch comfort dankzij de hoge weerstand van het materiaal tegen vuur en water.

Dit betekent niet dat andere producten niet geschikt zijn. Net als andere wollen producten zal het geen goed idee zijn om kledingstukken bloot te stellen aan extreem warme of koude omstandigheden. Het is ook belangrijk ervoor te zorgen dat het artikel de nodige reparaties en onderhoud krijgt volgens de gewone onderhoudsprocedures.

Gezien deze situatie is het nog steeds mogelijk om kledingstukken in pelsstijl te kopen die de voordelen van echt bont combineren met de hypoallergene eigenschappen van pels. Bergdorf’s cold process wools bieden bijvoorbeeld deze mogelijkheid.

Een volledig wetenschappelijke aanpak

Er moet een redelijke afweging worden gemaakt tussen de kosten en de voordelen van de produkten van de pels. Biologisch gezien is er geen verschil tussen lycra en wol van schapen. Evenzo is er geen redelijke eis om alle produkten van dieren te hebben, die koe of schaap willen vermijden.

De oorsprong van de huid is ook een overweging. Elk huidtype bij dieren heeft zijn eigen unieke samenstelling. Voor producten met een verschillende oorsprong moet u een keuze maken.

Er zijn ook productvoorkeuren voor pels afkomstig van verschillende dieren. Sommige fabrikanten vermijden bepaalde elemensensoorten, zoals paardenhuid, omwille van religie en traditie. Bij pels van schapen is er nog ruimte voor interpretatie.

In ieder geval moet de pels bij de vezel passen, veerkrachtig en soepel zijn en zelfs bestand zijn tegen ontbinding en vlekken. Het kan worden gebruikt als bestanddeel of als toevallig bijproduct dat met behulp van natuurlijke disborment wordt verwijderd.

Bij pels is het de combinatie van vezel en huid die de huid een grootte en vorm geeft die de vezel zal aanvullen. Deze combinatie bepaalt hoe het natuurlijke materiaal tijdens het afwerkingsproces zal worden getransformeerd. Het is ook waar de kunst ligt.

Conclusie

De kunst van het leder maken zal nooit massaal beïnvloed worden door de mens. Zelfs al zou hij de hele planeet overheersen, dan nog is lederbewerking een ambacht waarin de mens een grote rol te spelen heeft.

De echte kunst van het leerfabricageproces wordt nog niet volledig begrepen of beheerst door de meeste fabrikanten die wij tegenkomen. De nadruk ligt op natuurlijke vezels, rids en runction. Kledingreparatie Ridderkerk

Tenslotte is het doel van het artikel volledig gericht op de uitstalling en het comfort van het product.

Leave a Reply

Your email address will not be published.