wassen Stof

wassen stof

Ongeoorloofd gebruik van apparatuur en onjuiste behandeling/gebruik van onjuiste apparatuur met als gevolg het wassen van niet-gecertificeerde (effectieve slijtage) stof.

De stof moet worden gewassen met Wasserette hilversumĀ met een hoge treksterkte in lauw water. Het water maakt de stof zachter. Daarna moet het met koel water worden afgespoeld.

Het weefsel moet eerst worden uitgespreid om het zachter te laten aanvoelen door soepel te rollen. Het nylondragende uiteinde van een gewoon katoenen hemd moet eerst tot een halve inch meer dan het dragende uiteinde worden uitgerekt om het uitrekken mogelijk te maken. Het katoen/nekgaren van dezelfde maat moet dan door het gevoelige gedeelte van de machine worden gevoerd (in de lengterichting), waardoor het garen vaak om de hals wordt getrokken. Tijdens dit proces wordt de lengte van de hals ook gerekt door slipgaren. Het natte, dikke garen dat uit het spinproces is voortgekomen, wordt opnieuw gerold, en na nog een ronde toevoer wordt de hals opnieuw afgewerkt. De eerste rek, in de was, wordt aangeslagen. Dan wordt de toevoer voortgezet tot de volledige lengte van het hemd is voltooid. Tijdens het rimpelverwijderen wordt de bovenstof van het hemd, die net onder de ontstane rimpels ligt, daaronder opengemaakt, zodat het gerimpelde gedeelte gewassen kan worden. Deze bovenstof kan dan opnieuw in vorm worden gebracht, zodat ze er glad gestreken uitziet. Een zorgvuldige verbinding van de bovenstof met het bovengaren is noodzakelijk om het hemd in de laatste spoeling te doen slagen. Aan het einde van de cursus moeten het ondersteunende natte garen, het vroegere gewassen garen en het bovenweefsel (de stof) samen voorzichtig worden gedroogd. De ontklitten moeten dan apart worden gelegd en het weefsel moet met vijverwater worden gespoeld.

Ritssluitingen en knopen zijn de meest voorkomende weefselconsistenties die bij het herstellen worden gebruikt. In speciale stoffenkits zijn specifieke smeermiddelen of voorbevochtigingsmiddelen opgenomen. Het omkeren van knopen of ritssluitingen tijdens het verstellen kan worden toegestaan voor stoffenkits.

Mending (verstelwerk) maakt slijtage gemakkelijk, en de stofkits met omkeerbaar verstelwerk waren standaard, betaalbaar en doeltreffend. De reversible mending stofkit, met instructies, moet in het bovenste vak van de handtas worden geplaatst zodat hij gemakkelijk toegankelijk is. De reversible mending bestaat uit afwisselende lagen stof met zwart op de bovenste laag en wit op de onderste laag. Eerst wordt de witte achterkant op de stof gelegd, vervolgens wordt de voering en de achterkant verwijderd. De verstijving is specifiek voor de rugstrepen met interlinie. De manier van strijken zal voor elk omkeerbaar strijksysteem uniek zijn. Voor het omkeerbaar herstellen kunnen zowel plakstrips als het specifieke EPDM-product worden gebruikt.

Er zijn verschillende methodes voor het reversibel herstellen van bepaalde soorten stof. Dunne en/of transparante stoffen kunnen mooi worden omgekeerd zonder andere dunne of transparante stoffen te beschadigen. Dikke glanzende stoffen zoals satijn kunnen gemakkelijk worden gekeerd met behulp van transparant oplosmiddel. Stoffen kits voor het omkeren bestaan uit zowel een 295 gewichtschaar als een Brunton gewichtrivel r paviment. De details van deze twee soorten gewichtrivel r paviment zijn als volgt :-

Alle afmetingen zijn in inches

o Doel van het gewichtstrivel kledingstuk is om de omhullende aantrekkingskracht van kledingstuk op doek weer te geven

o Details van gewichtstrivel kledingstuk zijn langs de halslijn en mouwen

o Details van gewichtstrookstof zijn als volgt –

Alle afmetingen zijn in inches

o Het gebruik van Brunton gewichtrivel r paviment wordt aangemoedigd voor alle weefselsoorten

o Weightstrip stof – 1950 voorlopige merk;

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.